“Тенкови не стварају мир”: немачки политичари негодују због гомилања НАТО-а на руским границама

Немачки политичари су изразили забринутост због хиљада НАТО трупа и опреме, уз стотине тенкова, који су послати у Пољску и земље које се граниче са Русијом, што се у Вашингтону рекламира као “одбрана од руске агресије.”

“Не помаже нам ако ће тенкови ићи горе доле са обе стране границе,” рекао је РББ-у Дитмар Војдке, вођа Брандербурга и члан социјалдемократске партије, “Надам се да ће сви остати смирени.”

“Верујем да бисмо упркос свим тешкоćама, требали да тражимо дијалог са Русијом”, додао је он у четвртак, упозоравајући да би се односи са Москвом могли погоршати још више.

Владајућа партија у Немачкој, Хришћанско демократска унија, назвала је Војдкеово становиште “чудним”, са парламентарним лидером фракције Ингом Сенфтлебено, рекавши да се операција “одвија у оквиру уговорних аранжмана НАТО-а на изричит захтев Пољске.”

Гомилање НАТО-а у Европи дошло је и под ватру немачке партије Левичари . “Тенкови не стварају мир, игде,” истакао је Кристијан Горке у саопштењу, преноси РББ.

Тобиас Флугер из Левичара снажно је критиковао стационирање америчких тенкова и војне опреме у Пољској, рекавши да ће то покренути трку у наоружању и довести до “ескалације у односима са Русијом,” преноси Фокус онлине.

Вашингтон каже да бродски товар америчке војне опреме који је недавно стигао у северну немачку луку Бремерхавен има за циљ да повећа своју посвећеност њених савезника против уочене руске претње, И да осигура да Европа остане “цела, слободна, напредна, и у миру. ”

Резултат слика за нато агресија на русију

Велики број људи је марширао кроз Бремерхавен у суботу у знак протеста распоређивању и транспорту НАТО трупа и оружја по граду. Стотине америчких тенкова, камиона, и друге војне опреме на путу за Пољску, која се чини као највећа пошиљка оружја од пада Совјетског Савеза, стигло је у немачку луку у петак да би били пребачени у источну Европу.

Демонстранти су марширали кроз град носећи знакове и транспаренте на којима је писало, “Нема НАТО распоређивања! Завршите милитаристички марш против Русије! ” и ” Напоље из НАТО-а. ”

Постоји, почевши од Вашингтона, значајан напор да се учини све што је могуће у наредне две недеље да се створи бескрајно непријатељство између Запада и Русије које не може поништити Доналд Трамп или било ко други. Чак и по цену отвореног насиља, боље него једноставно непријатељство Хладног рата.

“Ово је много пожељније од профитера оружјем и против актуелног разбијања мира, што је њихов највећи страх”, рекао је аутор и новинар Дејвид Свансон, РТ-у у понедељак.

“Јасно је да је то ескалација која обухвата бројне аспекте, укључујући пропаганду о руским злочинима у америчким медијима; који укључује пребацивање трупа и опреме до границе; који обухвата проширивање НАТО-а и тера друге чланице НАТО-а да се придруже у овој ескалацији где имате озбиљне протесте у Немачкој оних који желе мир [и који су] против слања Немаца или Американаца из Немачке према истоку, као што би требали. Нема довољно нас у САД-у који на сличан начин протестују”, додао је он.

Током последњих неколико дана, неких 2.800 комада војне опреме и 4.000 војника су стигли у луку у Бремерхавен. Нове снаге ће прво бити премештене у Пољску, где ће учествовати у војним вежбама на крају месеца. Они ће касније бити распоређени широм седам земаља, укључујући балтичке државе, Бугарску, Румунију и Немачку. Штаб јединица ће бити стациониран у Немачкој.

Испорука америчких Абрамс тенкова, артиљерије Паладин, и Бредли борбених возила означава нову фазу америчког сталног присуства у Европи, која ће сада бити заснован на по девет месеци.

Резултат слика за Streiks in Deutschland gegen NATO

“Да будем јасан: Ово је један део наших напора да одвратимо руску агресију, обезбедимо територијални интегритет наших савезника, и одржимо Европу као целу, слободну, просперитетну, и у миру,” изјавио је ваздухопловни генерал-пуковника Тимоти М . Реј у недељу, а преноси Ројтерс.

Операција Решавање Атлантик(с), војни подухват великих размера, који званично рекламира Вашингтон као доказ “наставка америчке посвећености колективне безбедности Европе,” почела је у априлу 2014 године, након што је Крим референдумом изгласао да се одвоји од пучем погођене Украјине и поново припоји Русији.

Метју Хох, бивши званичник Стејт департмента који је сада члан ветерана за мир, изјавио је РТ-у да је распоређивање додатних снага у Европи само да ‘умири соколове’ са обе стране Атлантика.

“Сигурно је да постоје националисти широм Европе, било да су у Британији, било да су у Немачкој, у Пољској и у балтичким земљама, који желе ово, јер мисле да су амерички тенкови јачи, чвршћи или популаранији, или ће им то помоћи у борби против неке врсте непријатеља преко мора или у иностранству да би скренули пажњу људи са проблема у њиховим матичним земљама “, рекао је он.

Хох сматра да садашњим владама и у Европи и у Сједињеним Америчким Државама недостаје разумевање историје или последица војног авантуризма.

“Чак и у нашој најновијој историји, ми смо проширили НАТО у Пољској, ми смо гурнули америчке војнике и НАТО трупе до руских граница, а сада, већ три године, имате ово убијање у Украјини. Експанзија НАТО-а је само донела муку и патњу Европи. “

Извор:https://www.rt.com/news/373088-tanks-nato-germany-russia/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s