Викиликс е-мејлови откривају да је индустрија алкохола платила да се угуши легализација марихуане

Када су добри људи у Marihuana.com претражили Викиликсову депонију ДНЦ (демократско национални комитет) е-маилова, нашли су нешто што није повезано са открићем најгоре информација о криминалки Хилари Клинтон. Међу морем е-мејл текстова, био је плаћени сегмент Вине & Спиритс трговине на велико Америке (ВСВА), потпирујући страх у Вашингтону, подстичући политичаре да буду опрезни у вези са легализацијом марихуане.

Мај 24. 2016. издање Хадл, дневно политички билтен за Капитол Хил инсајдере, садржи овај плаćени оглас:
“ Порука од Вине & Спиритс веле трговине Америке: Иако неутрална по питању легализације, ВСВА сматра да државе које легализацију марихуане треба да обезбеде одговарајуће и ефикасне прописе за заштиту јавности од опасности у вези са злоупотребом марихуане .

Вашингтон (ДЦ) и 23 дршаве су легализовали медицинску марихуану, док су Аљаска, Колорадо, Орегон, Вашингтон и Д.Ц. легализовали поседовање и рекреативно коришћење. У годинама од када је држава легализовала медицинску примену, представници закона Колорада су документовали значајан пораст смртних случајева у саобраћају у којима су возачи били позитивни на марихуану.

Конгрес би требало да у потпуности финансира Секцију 4008 БРЗИ закон (ПЛ 114-94) у фискалној 2017. Процес одобравања би документовао распрострањеност неподесне вожне под марихуаном, осликавао неподесне стандарде и одређивао методе неподесне вожње.

Иако сегмент плаћања није тако фантастичан како гласе неке од тврдњи које долазе из Реефер Маднесс гомиле, они базирају своја пропаганда плаћања на потпуно искривљеним подацима.

У мају, ААА-ова фондација безбедности објавила је извештај у вези са канабис погоршањем и вожњом, што је показало да тестирање возача на ТХЦ нема никакву научну вредност и треба да буде напуштено. Али други део извештаја је утврдио да су – строго статистички гледано – ауто несреће које укључују возаче који су конзумирали канабис у порасту.

У ствари, број људи укључених у фаталним сударима који је био позитиван на канабис јесте у порасу – статистичко дуплирање – али неколико упозорења на ове информације су глатко игнорисане од стране мејнстрима и ВСВА због политичке предности.

Прво, и никако од малог значаја, канабис није ни близу водећи узрок фаталних незгода. У ствари, када се ради о смртоносним несрећама у којима је возач био позитиван на канабис, “већина” је конзумира и алкохол или друге дроге.

Према Вашингтон комисији за безбедност саобраћаја, од 592 возача који су укључени у фаталним несрећама 2013., 38 је било позитивно на канабис. У наредној години, од 619 смртоносних судара, број позитивно тестираних на марихуану скочио је на 75. Међутим, како Стаци Хоф, директорка за истраживање ВТСЦ, објашњава:

“Већина тих возача, тих 75 возача, такође је имало алкохол или друге дроге у својим системима”. У периоду од пет година, само 1,8 одсто смртних незгода које су укључиле возаче који су били позитивни само за канабис.
“Дакле, у нашој студији, гледали смо свих пет година, од 2010. до 2014.,” наставила је Хоф, “и никада није било 3.000 возача који су укључени у ове фаталне сударе у том периоду. Само 56 њих је имало ТХЦ и само ТХЦ, ништа друго. ”

Ова искривљена статистика је коришћена од стране доносилаца закона, мејнстрим медија, као и алкохол лобија за подстицање страха у вези са легализацијом траве. Политичари и јавност подједнако су користили то и захтевали да имамо нешто што може да мери “колико високо ‘ је неко током вожње.

“Тренутно не постоји научни консензус у погледу нивоа на којем потрошња марихуане умањује способност возача И нема делотворног начина да се измери то оштећење на терену”, рекао је ВСВА у саопштењу за новине о закону. “Проблематично је доносиоцима закона који, за разлику од овога, могу брзо и ефикасно успоставити научно и правно подржану меру смањења способности изазвану алкохолом.”

Како Marihuana.com истиче, Морган Фокс, менаџер комуникација за пројекат Марихуана политика, рекао је да индустрија алкохола и сама има потешкоће у борби против вожње у пијаном стању И да би требало да буду опрезни да се њихово мешање не види као ометање легализације канабиса.

“Нико не треба да се вози ако је под дејством марихуане, а ми ћемо свакако обавити више истраживања у вези са свим аспектима ове супстанце, укључујући и њен утицај на вожњу”, рекао је Marihuani.com у е-мејлу. “Међутим, с обзиром да је вожња под утицајем марихуане већ нелегална и да постојећа истраживања показују да је утицај марихуане на способност за вожњу знатно мања него под дејсвом алкохола, тешко је видети легитиман разлог за покретање ове теме од стране алкохол индустрије. Било би им боље да финансирају истраживања о томе како смањити вожњу у пијаном стању. ”

Међутим, алкохол индустрија не зарађују тако што покушава да смањи вожњу у пијаном стању. Међутим, докле год могу да користе владу да задрже конкуренцију нелегалном, они ће то и урадити. И овај е-мејл је доказ да они покушавају да ураде управо то.
Ништа не истиче лицемерје, неморал и чист идиотизам рата против дроге, као што то чини забрана марихуане. Овде имамо лек који убија ћелије рака, спашава безброј живота епилептичне деце, лечи сломљене кости, ублажава бол, третира ПТСП (посттрауматски стресни поремећај), није опасна, и испољава низ других невероватних предности – а ипак, држава ће те убити због тога.

Па зашто је ови тирани држе нелегалном?!

Ако желите да знате ко профитира од уништавања живота и бацања корисника марихуане у кавезе, требамо само погледати ко подмићује (такође познато као лобира) политичаре да рат против дроге и даље живи. Осим што алкохол индустрија баца паре на тиранске законе, њима се придружују спроводиоци закона и фармацеутска индустрија.

Испод је списак првих пет индустрија којима требате закључани у кавезу због поседовања биљке како би се осигурала сигурност њихових радних места.

1. Полицијски синдикати: Као број један сарадник политичара у добијању гласова да вас закључају у кавез због биљке је сама полиција. Они ризикују огромно смањење плате и губитак свих војних играчака без рата против дрога.

2. Корпорације приватних затвора: Овде нема изненађуја. Лоби корпоративних затвора стално притиска за строжије законе да би задржали ток новца од пореских обвезника.

3. Компаније алкохола и пива: Ове гигантске корпорације мрзе конкуренцију, па зашто да не плаћају милионе да би задржале далеко сигурнију и јефтинију алтернативу ван тржишта? Случај у овом тексту, ВСВА.

4. Фармацеутске корпорације: Лицемерје да је марихуана остала као дрога број 1, “Без икакве медицинске сврхе,” изгледа криминално с обзиром на то да фармацеутске компаније репродукују хемијску верзију ТХЦ-а и могу га ставити на тржиште И продавати као таквог. Да ли сте икада чули за Маринол? Велика фармако индустрија једноставно користи силу државе да ван закона стави конкуренцију; то је природа тога.

5. Синдикати затворских чувара: Синдикати затворских чувара су још једна група, тако уплашени да ће изгубити посао, да би они радије видели хиљаде ненасилних и морално невиних људи како су бачени у кавезе, него да траже други посао.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s