Дванаест прича које сте пропустилии док су вам медији говорили да је Русија хаковала изборе

Видели сте наслове који тврде да је Русија хаковала е-мејлове ДНЦ-а, послала их Викиликсу, и тако на крају утицала на гласање које је одредило да ће Доналд Трамп бити следећи амерички председник. Пошто читате овај чланак, ви вероватно знате да је то била лаж, као што је Џулијан Асанж објаснио тако што је јавно изјавио да Русија није одговорна за хаковање ДНЦ-а и открио да је то дошло изнутра.
Резултат слика за руссиан хацкинг
Уместо да преузме одговорност за Клинтонову и корумпиране акције њеног тима, владине организације и медији одмах су кривицу ставили на друго место. Међутим, да ли сте икада стали и размислити зашто су САД биле толико брзе да погрешно оптуже Русију? Толико објављених прича које ни на који начин нису потврђене, је нешто што је против саме дефиниције доброг новинарства! Једноставан одговор: да вас одврати од онога што се дешавало у оквиру владе САД –а И у свету у целини.

Ево шта сте пропустили док сте ометани лажним вестима о руском хакеровању:
Војска САД-а шаље још 2.300 војника у Авганистан

Као коначни опроштај, председник Обама је потписао слање још 2.300 војника у Авганистан из САД-а. Одлука је донета као наводни покушај да се зауставе Талибани од даљих територијалних освајања, јер је влада тврдила да ће трупе “саветовати и помагати.” Првобитна одлука да се нападне Авганистан је чин подстакнут Фалсе Флаг (фолс флег) тероризмом (не да рат може икада бити оправдан), тако да слање још више војника у Авганистан служи као још један доказ да америчка влада нема најбољи интерес људи у души.

Операција коју су водили Курди за ослобођење Раке спасила је хиљаде људи
У интервјуу Спутњик Турске са командантом курдског YПЈ женског батаљона, Цихан Секх Ехмед, Ехмед је објаснила да је најновија операција која је почела 10. децембра спасила хиљаде цивила. Прва фаза ове операције је почела 5. новембра и од тада је ослобођено око 60 села. Занимљиво је да је Алепо добио тако велику пажњу, али ова лепа прича о ослобађању се никада није чула на мејнстрим вестима.
Преко 600 људи је спашено од екстремне терористичке групе у Нигерији

Мејнстрим медији изгледа да воле тему тероризма, јер се она користи да би се окривила многа злодела или да би се сакрила корупција владе. Дакле, зашто нису поделили причу о 450 деце која су ослобођена од Боко Харама, екстремистичке групе у североисточној Нигерији? Између 7. и 14. децембра, нигеријска војска је успела да спасе 69 мушкараца, 180 жена, 227 мушке деце, и 129 женске деце.

Насиље због изградње гасовода у Мексику које утиче на локалну староседелачку заједницу

Звучи страшно познато, зар не? Ми смо толико фокусиран на борбу која се одвија против Dakota Access Pipeline, и то са добрим разлогом, али не можемо да заборавимо на друге гасоводе који се граде и који утичу на друге домородачке групе. Цевовод који се гради у северном Мексику изазива контроверзе, јер укључује локалну Јакуи староседелачку заједницу. Прелазећи директно преко њихове територије, нафтовод недвосмислено крши њихова права. Отпор је створио пометњу међу онима који подржавају изградњу цевовода и 21. октобра, они су напали староседелачко племе, убили једну особу, повредили много њих, и оштетили имовину.
Пентагон је прикрио 125 милијарди долара  кроз бирократско расипање

Резултат слика за pentagon for money

За земљу која има прилично високе порезе, 125 $ милијарди долара изгледа као пуно новца да се користе као административни отпад. Пентагон је заправо покушао да сакрије унутрашњу студију која је ово открила, плашећи се да, ако Конгрес то открије, могу да им смање буџет за одбрану.

Од жена у Кини је “тражено да пошаљу голишаве слике као залог за добијање кредита”

Стотине фотографија и видеа голих жена су недавно процурили на мрежи, јер су ове фотографије коришћене као залог за жене да добију кредите путем интернет платформе кредитирања Jiedaibao, која је покренута од стране ЈД капитала 2015 године. Више од 160 младих жена су погођене овим догађајем.

САД зауставила продају оружја Саудијској Арабији

САД је најавила да ће престати да продаје оружје Саудијској Арабији због екстремног насиља и повећања броја смртних случајева у Јемену. Ово је свакако ПР трик, јер САД планира да настави да подржава Мароко, Катар, и У.А.Е., који сви играју значајну улогу у коалицији са Саудијском Арабијом на челу.

Лидери Греен (зеленог) покрета затворени у Ирану на шест година још увек чекају на суђење

Након јавног испитивања резултата иранских избора 2009., Мехди Каруби, бивши председнички кандидат Мир Хосеин Мусави, и лидерка Зеленог покрета, Захра Рахнавард, су затворени последњих шест година у ванпарничном кућном притвору. Они још увек чекају на суђења.

Милиони деце се нередовно хране у Јемену, траже хитну помоћ

У саопштењу УН-а се каже: “Скоро 2,2 милиона деце у Јемену је акутно неухрањено и захтевају хитну помоћ. Најмање 462.000 деце пати од тешке акутне неухрањености, драстично повеćање од скоро 200 одсто од 2014 године. “Што је још и горе, САД су делимично криве за то, јер је то резултат рата подстакнутог од стране Саудијаца, који купују оружје од САД-а.

Директор ЦИА упозорава Трумпа о “враћању тортуре водом”

Међу многим необичним обећањима која је Трумп дао ако постане председник, је да ће вратити примену тортуре. Директор ЦИА-е, Џон Бренан, поменуо је неке од тих обећања у интервјуу за ББЦ, објашњавајући да  службеници ЦИА-е неће подржати ово, посебно јер су “имали лоше искуство” као резултат ангажовања ове праксе у прошлости. Иако за САД није страно коришћење насиља да би постигли своје циљеве, вратити мучење би без сумње била грешка.

Генерална скупштина УН изразила озбиљну забринутост о здравственим ризицима од осиромашеног уранијума

151 земаља у оквиру Генералне скупштине УН-а гласала је за нову резолуцију о осиромашеном уранијуму и здравственим ризицима повезаним са њим. У документу се истичу специфични здравствени проблеми у вези са државама и заједницама које су погођене осиромашеним уранијумом. У документу се такође објашњавају значајне техничке и финансијске препреке које се намеćу као резултат контаминације осиромашеним уранијумом.

Монсантови акционари одобрили $ 66 милијарди за набавку од стране Бајера

Договор да се истински стави монопол на индустрију семена: Ако се затвори, то ćе представљати рођење највеćе семенско пољопривредно хемијске компаније у свету. Ова компанија ће такође контролисати више од четвртине комбинованог светског тржишта за семена и пестициде. Ово изазива бројне ‘црвене заставе’ јер би то значило више ГМО-а и пестицида, који воде до даљих ризика деградације здравља и животне средине .

Лажна амбасада САД-а у Гани издавала путне исправе 10 година

Стејт департмент САД-а је недавно говорио о лажној амбасади САД-а која ради у Гани десет година. Лажна амбасада је наводно у власништву ганских и турских организованих криминалних група и продаје “на превару добијене, легитимне америчке визе”, као и фалсификоване визе и лажне идентификационе документе, укључујући банкарске евиденције, евиденције о образовању, крштенице и још много тога.

ЗАШТО ЈЕ ОВО ВАЖНО

Заиста је тешко одредити шта је лажна вест, а шта не, тако да је кључно да се критички мисли о томе шта нам медији говоре. Учење како распознати и ОСЕТИТИ информацију за себе је од кључне важности у овом тренутку.

Ако јавно гласило може имати користи од објављивања одређеног садржаја, онда би они могли бити пристрасни. На пример, многе медијске куćе ćе имати користи од тога да криве Русију за хаковање ДНЦ-ових е-мејлова због њихове веза са Хилари Клинтон и владом САД-а. Ово није први пут да су нас мејнстрим вести лагале, а није ни последњи.

Немојте се плашити да изазове мејстрим идеје и да истражујете дубље. Имате ресурсе да открије истину, чак и ако је то кроз вашу интуицију. Када читате  чланак, запитајте се: “Да ли су ове информације резонују са мном?” Ако не, онда то може бити знак да постоји више прича него како се представља.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s