Премијер Србије Вучић незаконито користио јавна средства за кампању

Профил Википедије Александра Вучића је очишћен од стране једног  предузећа за лобирање. Влада Србије је слагала када је негирала да је клијент лондонске лобистичке фирме Белл Поттингер. Године 2014., Влада Србије и Српска Напредна Странка премијера Вучића су били клијенти Белл Поттингер-а баш у исто време.

Резултат слика за vučić

“Ја радим за Белл Поттингер и Влада Србије је мој клијент”
Ако проверите профил  Александара Вучића на Википедији, видећете да је имао “71% рејтинг личног одобрења у анкети ‘мишљење о’ марта 2013.”, био је централна личност у преговорима о кандидатури Србије за улазак у ЕУ” и “позвао косовске Србе да ‘ оставе прошлост и размишљају о будућности ‘ “. Требало би да знате, ипак, да су ове измене од стране компаније за лобирање ангажоване од стране Владе Србије да оперу Вучића и његов кабинет.
“Здраво, ја радим за Белл Поттингер и Влада Србије је мој клијент. Желео бих да предложим измену у овом чланку која се односи на активности Вучића као првог заменика премијера “. У септембру 2013., писац на Википедији, који ради под именом Вивј2012, извршио је позитивне допуне на Википедијином уносу података Александара Вучића. Белл Поттингер-ов запослени додаје материјал који се односи на Вучићеву “улогу у напорима коалиције владе за борбу против корупције, као и у разговору о кандидатури Косова и Србије за чланство у ЕУ”. (У септембру 2013., Вучић је био први заменик премијера. Али, он је био тај који је имао највећи утицај у влади као шеф највеће странке у владајућој коалицији.

Са седиштем у Лондону, Белл Поттингер је једна од највећих мултинационалних ПР фирми. Такође је и тајанствена компанија. Један Белл Поттингер-ов радник открио је припадност и идентитет клијента, јер је лобистичка фирма била истраживана од стране Википедије у то време. Сукоб интереса уношења података, укључујући и плаћено измењивање, је изузетно непожељно на Википедији. Позната по томе што чисти Википедијине уносе својих клијената, надувава достигнућа и уклањања негативне информације, Белл Поттингер је дошла под истрагу након низа скандала везаних за уношење лажи или превара на Википедијиним уносима.

Вучићеви смешни деманти
У септембру 2014 године, када су српска опозиција и медији оптужили владу да има тајни уговор са Белл Поттингер-ом, Вучићев Кабинет и његова странка жестоко су то демантовали. Српска Напредна Странка (СНС) је описала наводе као “пуне гнусних лажи и оптужби”. Влада Србије је порекла да има “било какав уговор са агенцијом Белл Поттингер” и да плаћа било какав новац за ПР фирму “за лобирање и изградњу имиџа званичницима тренутне владе”.

Резултат слика за vlada republie Srbije
Демантији Владе и СНС-а су одмах оповргнути од стране српских независних медија, који су објавили званичне документе који доказују уговор Вучићеве Владе са фирмом за лобирање са седиштем у Лондону, укључујући и податке из регистра Европског Синдиката за транспарентност. Према регистру, Влада Србије је била један од највећих клијената Белл Поттингер-а, “са прометом од 200.000 € – 250.000 €”. хттпс://инсербиа.инфо/

Резултат слика за sns
Лобирање за Вучића – премијера, и Вучића – партијског лидера, у исто време
Било је покушаја да се прикрије што је више информација могуће о уговору између Владе Србије и Белл Поттингер-а. Премијер Вучић је ставио притисак на независне медије. Унос Белл Поттингер-а у Регистру Транспарентности ЕУ-е (добровољни регистар лобиста) је избрисан.

Међутим, упркос Вучићу и напорима његових лобиста “, ОСИ има материјалне доказе који доказују да је актуелни премијер Србије користио јавна средства за финансирање своје кампање 2014. Белл Поттингер је дао позитиван замајац на Вучићевој страници на Википедији септембра 2013 године, неколико месеци пре него што је председник Николић позвао на превремене изборе. Пар месеци касније, Влада Србије и Напредна Странка Србије премијера Вучића су били клијенти ове компаније за лобирање.

.
ОСИ сада може да открије да је 2014., Белл Поттингер пружио услуге  Вучићевој Влади и СНС-у у исто време. Белл Поттингер је члан Удружења професионалних политичких консултаната (АППЦ), саморегулаторног тела практичара јавних послова Велике Британије. АППЦ објављује регистар нудећи информације о томе који клијенти су представљени од стране чланова Удружења.

Према АППЦ Регистру, 2014 године, Белл Поттингер је лобирао за премијера Србије, Александра Вучића, док је, у исто време, лобирао и за председника Српске Напредне Странке, Александра Вучића.
АППЦБелл ПоттингерВлада СрбијеСНС
Неспособни и корумпирани лидери унајмљују лобисте да би опрали своје режиме. Александар Вучић има много тога да сакрије. Због тога је Влада Србије, једна од најсиромашнијих, најнедемократскијих и најкорумпиранијих земаља у Европи, главни клијент фирми за лобирање .

Извор:http://www.opensourceinvestigations.com/corruption/serbia-pm-vucic-illegally-used-public-funds-campaign/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s