АЛБАНСКИ ГРАД ПРОГЛАСИО ТРАМПА ПОЧАСНИМ ГРАЂАНИНОМ

Трамп вероватно никада није чуо за град Камза у Албанији – али то није спречило градоначелника гладног публицитета да прогласи следеćег председника САД-а, Доналда Трумпа, за почасног грађанина.

У изненађујућем потезу, градоначелник Камза, града са више од 100.000 становника у близини главног града Албаније, Џелал Мзиу,  прогласио је новоизабраног америчког председника, Доналда Трампа, за почасног грађанина.


Мзиу, који долази из опозиције десног центра Демократске странке, објавио је ову одлуку на Фејсбуку и на сајту градског већа.

“Чланови градског већа једногласно су изгласали одлуку са мотивацијом”, наводи се у одлуци, пошто су се сложили да је победнички републиканац САД-а “револуционарни модел новог демократског поретка, стручњак за економију, човек који зна како се склапају договори у спољној политици, популарни мудри комуникатор и лидер за модерна времена,” гласи одлука савет.

Кратка Трампова биографија пропратила је ову вест, укључујући и изјаву Трумпа, вредну награде, да не прима плату као председник САД-а.
“Доналд Трамп представља најбољу вредност Њу Јорка и нуди наду за све Американце који се са разлогом осећају изданим од стране политичке класе”, настављено је у објашњењу.
Докле је Мзиуова објава поздрављена од стране неких као мудра, коју би требало да следе друге општине у Албанији, остали су је исмејали.
“Да ли ће те поштом обавестити Трампа о одлуци коју сте донели?” један коментатор је упитао са дозом ироније.
Неки сматрају да је овај потез намерни убод у албанског премијера левог центра, Едија Раме, који није крио своју подршку Трумповој ривалки, кандидаткињи Демократске странке, Хилари Клинтон.

 

У априлу, Рама је рекао у интервјуу за CNN: “Не дај Боже” да Трамп постане следећи председник САД-а”.
Ово није први пут да је град Камза покушао да скрене пажњу одајући част некој великој светској личности.
Бивши дугогодишњи градоначелник, Џелал Мзиу, је 2013. покренуо праксу именовања улица по међународним лидерима и државницима и великим страним градовима.
Као резултат тога, улични план Камзе наводи улице назване по Џорџу Бушу, Силвију

Извор:http://www.balkaninsight.com/en/article/kamza-town-in-albania-honours-donald-trump-11-24-2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s