Рон Пол: Економски колапс неизбежан – Трамп ће бити окривљен уместо ФЕД-а

Ако је бивши републиканац, Рон Пол у праву, економски Судњи дан је овде. Други финансијски балон ће ускоро пући и не постоји нико ко би ишта могао да уради поводом тога. То је зато што су, као што Пол наводи, Федералне резерве поставиле америчку економију ка финансијском колапсу због штампања трилиона долара 2008. и 2009 године.

220px-ron_paul_official_congressional_photo_portrait_2007

Рон Пол

“Политика Федералних резерви штампања трилиона долара ‘08 – ‘09 заробила је озбиљну финансијску кризу у неком тренутку у нашој будућности”, изјавио је Пол. Иде тако далеко да наговештава да ће се финансијски колапс десити у наредне две године Пол је написао: “То је неизбежно, па чак и Доналд Трамп то не може зауставити.”

Пол је рекао да ће Трамп бити жртва наводне предстојеће финансијске пропасти. Баш као што су сви окривили Обаму за финансијски колапс 2009., овога пута, “Трамп ће неправедно бити окривљен”, написао је бивши представник Тексаса. Пол заснива свој коментар на извештајима које каже да је прочитао, а који закључују да ćе се у наредних 18-24 месеци, колапс десити.
Бивши конгресмен је даље објаснио да он још увек одржава наду да ће Трамп донети неке промене које могу да помогну да се заштити америчка будућност, али је указао да неки од Трампових запослених имају директне везе са Вол Стритом. Он је такође забринут због Трамповог рата против радикалног ислама зато што тај рат Трамп не може да добије, јер је то рат против једне идеологије, баш као што је пропао покушај Америке да победи комунизам.

Пол верује да се Трамп помера у правом смеру да заштити америчке интересе, тако што ће поништити амерички ангажман у трговинског споразума Транс-Пацифик партнерства (ТПП) са Азијом. Пол се, такође, нада да ће Трамп повући америчке трупе из најмање 7 земаља у којима су тренутно распоређене и ангажоване у војним сукобима. “Кажем – само се вратите кући”, рекао је Пол приликом одговора на то да ли имамо војно присуство у иностранству. “Само се извуците одатле и нека локално становништво среди (конфликт) то”, рекао је Пол, као одговор на то, како Америка треба да се бави жариштима попут Украјине и Сирије.

Пол верује да су позирање и претње Кини бивше администрације биле заблуда и навео да би било боље да тргујемо робом са Кином и целом Азијом, а не да тргујемо претњама. Међутим, како је истакао  ‘Пројекат слободне мисли’, Трамп већ наставља са овим опасним позирањем – и Кина реагује.

Пол упозорава да ће доћи до убрзавања тајних операција ЦИА-е и мисија специјалних снага, као што су заједничке операције са посебном командом (ЈСОЦ) који, као што је известио ‘Пројекат слободна мисао’, одговарају директно председнику Сједињених Америчких Држава.
Пол, који никада није подржао Трампа, је забринут због Трамповог ега, питајући се да ли ће да делује на основу својих импулса према идеологији радикалног ислама. Пол је подсетио своје гледаоце, да је начин да се створи више џихадиста, је да и даље провоцирате умерене муслимане да постану радикализовати реакцијом на америчке војне акције у иностранству – исту ствар коју Трамп сада ради.

Пол је хвалио акције председника Обаме да нормализује односе са Кубом и нада се да ће са свим политичким одлукама које Трампова администрација доноси, Трамп задржати Обамину политику коју спроводи са Кубом И да ће и даље одржавати преговоре отвореним са нашим најближим јужно карипским суседом.
Пол је навео да сматра да је политика САД створила “пропао систем” у земљи. “Све империје се завршавају и ми смо империја. То ће се завршити и биће из економских разлога … ми нећемо успети, јер радимо у пропалом систему … ово је монетарни проблем … проблем потрошње …  биће финансијски,” Пол недвосмислено тврди, поново наводећи да је колапс Америке неизбежан. “Имамо нешто што стиже, а што је горе него 2008., 2009., много горе … То је била грешка Федералних резерви,” рекао је Пол, додајући, економски модел кејнсијанизма допринео је у великој мери при првом пуцању балона. Пол је рекао да ће левица кривити Трампа за то, као што је десница то учинила Обами, али он каже да је то веће од кабинета председника и криви Федералне резерве и претходних 17 година Владине потрошње.

Ако мислите да коментари Рона Пола не држи воду, размислите поново. Како је ‘Пројекат слободна мисао’ известио прошле године, чак и бивши председници Федералних резерви предвиђају ову кризу.
Ми смо у веома раним данима кризе која ће се догодити у некој будућности,” изјавио је Алан Гринспен Блоомбергу прошле године. “Ово је најгори период који памтим од када сам у јавној служби. Не постоји ништа слично томе, укључујући и кризе – сетите се 19. октобра 1987., када је Доу пао за рекордних 23 одсто? За то сам мислио да је дно свих потенцијалних проблема. Ово има корозивно дејство које неће нестати. Волео бих да нађем нешто позитивно да кажем … ..И не знам како ćе то решити, али кризе ће бити. ”

Када за човека који је управљао Централном банком Рон Пол каже да је одговоран за колапс, а такође каже да ће доћи до колапса – време је да се обрати пажња.

Извор:http://thefreethoughtproject.com/ron-paul-economic-collapse-federal-reserve/#qx6LfGu8d6XQ22io.99

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s