Трампов виноград тражи одобрење одељења рада да запосли раднике из иностранства

Федерални стручњак за етику, у бившој, како демократској, тако и републиканској администрацији, упозорио је у четвртак да новоизабрани председник, Доналд Трамп, ствара велики сукоб интереса, тако што допушта да његов виноград у Вирџинији тражи посебне привремене визе за стране раднике.
48588093-cached
Трамп, који је председник Шарлотесвил винограда, који се пријавио овог месеца за Х2 визе (неимигрантске, пољопривредне визе) за шест страних радника, ускоро ће управљати Владом САД-а, која одређује да ли ће одобрити те визе.

“Ово је снажан пример зашто Доналд Трамп треба да направи дефинитиван раскид, не само са својим оперативним интересима, већ са својим власничких интересима, именовањем независног управника, који ће да ликвидира све то”, рекао је Норм Еисен, гостујући сарадник Института Брукингс који је био начелник адвокат етике Беле куће за председника Обаму од 2009. до 2011.

Он је назвао ову ситуацију “класичним сукобом интереса.”

Ако Трамп неће да лиши себе својих предузећа, он треба да осигура да нико од именованих из његове канцеларије нема шта да каже о овим одлукама, рекао је Ричард Пејнтр, професор на Правном факултету Универзитета у Минесоти, који је био главни адвокат етике Беле куће током 2005-2007., у администрацији Џорџа В. Буша.

“Од суштинске је важности да овим [врстама захтева] руководе запослени који раде у федералним органима који имају заштиту државне службе”, рекао је Пејнтр. “Свако кога изабере он, требало би да тражи да буде изузет. Није прописано законом, али он би требао то да уради у сваком случају. ”

Трампово имање Виноград ДОО, поднело је захтев 2. децембра  Одељењу рада за шест Х2 визе, које омогућавају америчким послодавцима да запошљавају странце на сезонским пословима, као што су орезивање винове лозе, што је оно што је захтев и рекао. Захтев је постављен на мрежи од стране Министарства рада у среду и први су о томе известили  БазФид Њуз.

Радници су потребни за обрезивање лозе на имању, речено је у апликацији рада, а они би били плаћени $ 10.72 на сат за 40 сати, шест дана у недељи. Послови се очекује да трају од јануара до јуна.

Трамп, чији транзициони тим и прес служба нису одговорили на захтеве за коментар о том питању, доследно су тврдили током председничке кампање да савезна Влада треба да ограничи имиграцију ради заштите америчких радних места. Визе које његов посао тражи, не дозвољавају радницима да се трајно настане у Сједињеним Америчким Државама.

Око 8.800 привремених пољопривредних виза, за 172,654 радних места широм земље, су тражене у федералној фискалној 2016., показују извештаји одељена рада.

Трамп виноград се пријавио за 19 привремених виза за стране раднике у 2014., 2015. и 2016., пре најновијег захтева, у складу са федералним подацима. Поред тога, он је тражио да запосли 513 радника из иностранства од 2013. за неке од његових других послова, укључујући и његову Палм Бич кућу, клуб Мар-а-Лаго.

Кери Вулард, виши менаџер Трумпове винарије, која је потписала захтев за рад, није одговорила на захтев за коментар.

Иако је Трамп, током једног догађаја у току кампање у мају рекао о винарији, “Ја је поседујем 100 посто, без хипотеке, без дуга,” сајт винарије каже да је она регистрована на трговачко име Ерик Трамп Производња Вина доо, и “није у власништву, управи или у вези са Доналдом Ј. Трампом, Трамп организацијом или било којом другом од њихових филијала. ”

Ерик Трамп, син изабраног председника, је део очевог транзиционог тима И седео је на састанцима  које је његов отац одржао са високо-технолошким лидерима и осталима.

Винарија је, међутим, на земљишту чији је власник Трамп Виноград Естејтц доо. Трамп је пријавио у његовој званично затраженој федералној изјави у току кампање, финанцијско стање у мају 2016., да је он председник тог ентитета.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s